2012. január 7., szombat

3 NAP LUXUS OLD TOWN CLARION PRÁGA - Jelenlegi ára: 32 990 Ft


CLARION OLD TOWN HOTEL**** PRÁGA
A Prága történelmi szívében álló Clarion Hotel Prague Old Town csak pár lépésnyire található az Óvárosi tértől és szintén nagyon közel az összes prágai látnivalóhoz.
A tiszta funkcionalizmus keveredik kiváló modern berendezésekkel és szolgáltatásokkal ebben az 1930-ból származó, történelmi épületben. A közelmúltban teljesen felújított szobák ingyenes, nagy sebességű internet-hozzáférést kínálnak, valamint vezeték nélküli internet a közös területeken is ingyenesen áll rendelkezésre.
Prága valamennyi főbb nevezetessége gyalog is egyszerűen megközelíthető. A Prague Old Town szálloda kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal bír Prága és a környező területek felfedezéséhez a sarkon fellelhető megállókkal.
Szobák: A szállodában  93 ízlésesen berendezett szoba található, modern fürdőszobával és minden 4****-os hoteltől elvárható kényelemmel.
Használja ki ezt a remek adottságú városi szállodát, és érezze jól magát Prágában!
 
Prága: Történelem, művészetek, kultúra és vásárlás
Történelméből fakadóan Prága építészeti, kulturális, vallási emlékek, látnivalók sokaságát kínálja, melybe napjainkban a modern kor egy-két mementója is besorolható. A várost alkotó negyedeknek külön-külön hangulata, történelme van, érdemes mindegyiket felkeresni(Óváros, Újváros (itt található a Vencel tér), Zsidónegyed, Várnegyed). 1992 óta Prága történelmi belvárosa a Világörökség része.
Prága hagyományosan Európa egyik fontos kulturális központja. Több száz színházában, galériájában, kiállító termében rendszeresek a bemutatók, kiállítások, és a város utcai kulturális élete is kiemelkedő: pantomimművészek, utcai színházak szórakoztatják az érdeklődőket.
A rendezvények közül kiemelkedő szerepet játszik a Prágai Nemzetközi Tavaszi Fesztivál, valamint az ősszel megrendezett dzsesszfesztivál.
Az "Arany Város" a Moldva partján, kezdettől fogva meghatározó szerepet töltött be Közép-Európában, melynek fejlődésére Prága nagy hatással volt. A szép panorámát a pompás tornyok és kupolák, a Moldván átívelő régi hidak, a Szt. Vitus székesegyház és a csodálatos barokk épületek színesítik. Még ezen is túltesz a Prágai Vár, múzeumaival, galériáival és templomaival.
Károly-híd
Prága egyik jelképévé vált. A barokk korban, fokozatosan helyezték el rajta az egyes szobrokat és szoborcsoportokat, számuk 30. Elsőként a Nepomuki Szent Jánost ábrázoló került ide.
Az Óváros-teret
Az útikönyvek öt csillaggal szokták jelölni. Területe eléri a 9000 m2-t, és számos fontos esemény színhelye volt a múltban.
Husz János szobra 1915 óta díszíti a teret, és a prédikátor megégetésének 500. évfordulója alkalmából került ide.
A Városháza
Épületegyüttese évszázadokig tartó bővítések és felújítások eredményeként nyerte el mai formáját.
Orloj
A Városháza legismertebb látványossága az Orloj, talán 1410-bol való és 3 önálló részből áll: bábjáték, szférakör és naptár. Minden kerek órában kinyílik az ablak, és az idő múlását jelképező halál elővezeti a 12 apostolt.
A Vencel-tér
Mindenki ismeri, tulajdonképpen nem tér, hanem egy hosszú és széles utca, nagyon hasonlatos például a barcelonai Plaza Espana-hoz. 750 m hosszú és 60 m széles. A tér felett a Nemzeti Múzeum /1890-bol, magasföldszintes, két emeletes neoreneszánsz épület, homlokzata 100 m hosszú/ és a Szent Vencel szobor uralkodik. A lovon ülo Szent Vencel fejedelmet a négy cseh védőszent veszi körül: Ludmila, Ágnes, Adalbert és Prokop. A szobor Josef Václav Myslibek muve, 1913-ban leplezték le.
Moldva folyó
Különleges színfolt a cseh főváros közlekedésében a Moldva folyón zajló kishajóforgalom. A hajóról megtekinthető többek között Vyšehrad, Nemzeti Színház, Károly híd, prágai vár. A hajók április 1-tol október 31-ig közlekednek.
Végig a Moldva partján, érintve többek között a Nemzeti Múzeumot, a prágai várat, Károly hidat, Lorettó kápolnát, Szent Vitus katedrálist közlekedik a prágai turista busz, mellyel gyorsan és kényelmesen megtekintheti Prága nevezetességeit.
Az utalvány tartalma:
3 nap / 2 éjszaka szállás egy minden kényelemmel felszerelt kétágyas szobában
2 x svédasztalos büféreggeli 2 fő részére
Információs anyagok Prágáról+ térkép
Early Check In és Late Check Out ( a szoba késői elhagyásának lehetősége kívánságra, a szabad kapacitás függvényében, max. 15: 00 óráig)
A voucher a vásárlástól számitva 2012 március 31-ig érvényes és szabadon átruházható. l
Foglalás közvetlenül a szállodánál lehetséges, a szállodával egyeztetett időpontra, kizárólag  az utalvány sorszámának megadásával.
Több utalvány kombinációja nem lehetséges.
A szabad időpontok utáni érdeklődés, és a gyermekek után fizetendő esetleges többlet költség a hotellel történő egyeztetést igényel.



Jelenlegi ára: 32 990 Ft

Az aukció vége: 2012-01-11 10:41
. 3 NAP LUXUS OLD TOWN CLARION PRÁGA - Jelenlegi ára: 32 990 Ft

Fontos